מצרכים לגלידת שוקולד לבן:
- 100 גרם פרציוזה "אלנקה" ELENKA
- 200 גרם סוכר
- 120 גרם שוקולד לבן
- 850 גרם חלב
- 150 גרם שמנת
אופן ההכנה:
- מחממים את החלב עם הסוכר ל 40 מעלות
- ב 40 מעלות מוסיפים את הפרציוזה ומחממים ל 60 מעלות
- ב 60 מעלות מוסיפים את השוקולד הלבן ומחממים ל 85
- חשוב לערבב היטב את התערובת בכל התהליך ואפילו לטחון בבלנדר מוט
- לצנן ל 35-40 מעלות ולהוסיף את השמנת, לערבב היטב ולהעביר למקרר ל 12 שעות
מצרכים לגלידת נוצ'ולה:
- 100 גרם פרציוזה "אלנקה" ELENKE
- 250 גרם סוכר
- 120 גרם מחית נוצ'ולה ( 100%אגוזי לוז) "אלנקה" ELENKA
- 850 גרם חלב
- 150 גרם שמנת
אופן ההכנה:
- מחממים את החלב והסוכר ל 40 מעלות
- ב 40 מעלות מוסיפים את הפרציוזה ומחממים ל 60 מעלות
- מוסיפים את מחית הנוצ'ולה וטוחנים היטב בבלנדר מוט
- מצננים את התערובת ל 35-40 מעלות ומוסיפים את השמנת
- מערבבים היטב ומעבירים למקרר ל 12 שעות
בניית הגלידה:
- מוציאים את גלידת השוקולד הלבן לבסקטה רחבה ומשטחים
- מפזרים מחצית מהנוצ'יטלה
- מוציאים כשכבה שניה את גלידת הנוצ'ולה ומשטחים
- מפזרים את שארית הנוצ'יטלה
- בעזרת כף רחבה לגלידה מקפלים מעט בין השכבות (לא להפוך למסה אחידה)
- מקשטים באגוזי לוז קלויים
לקישוט:
- 150 גרם נוצ'יטלה "אלנקה" ELENKA
- הנוצ'יטלה הוא שוקולד אגוזים שנשאר במרקם רך גם בהקפאה