גלידת שוקולד לבן ואגוזי לוז

על ידי 1 באוקטובר 2017מתכוני פטיסרי

 

 

 

 

מצרכים לגלידת שוקולד לבן:

  • 100 גרם פרציוזה "אלנקה" ELENKA
  • 200 גרם סוכר
  • 120 גרם שוקולד לבן
  • 850 גרם חלב
  • 150 גרם שמנת

 

אופן ההכנה:

  • מחממים את החלב עם הסוכר ל 40 מעלות
  • ב 40 מעלות מוסיפים את הפרציוזה ומחממים ל 60 מעלות
  • ב 60 מעלות מוסיפים את השוקולד הלבן ומחממים ל 85
  • חשוב לערבב היטב את התערובת בכל התהליך ואפילו לטחון בבלנדר מוט
  • לצנן ל 35-40 מעלות ולהוסיף את השמנת, לערבב היטב ולהעביר למקרר ל 12 שעות

מצרכים לגלידת נוצ'ולה:

  • 100 גרם פרציוזה "אלנקה" ELENKE
  • 250 גרם סוכר
  • 120 גרם מחית נוצ'ולה ( 100%אגוזי לוז) "אלנקה" ELENKA
  • 850 גרם חלב
  • 150 גרם שמנת

 

אופן ההכנה:

  • מחממים את החלב והסוכר ל 40 מעלות
  • ב 40 מעלות מוסיפים את הפרציוזה ומחממים ל 60 מעלות
  • מוסיפים את מחית הנוצ'ולה וטוחנים היטב בבלנדר מוט
  • מצננים את התערובת ל 35-40 מעלות ומוסיפים את השמנת
  • מערבבים היטב ומעבירים למקרר ל 12 שעות

בניית הגלידה:

  • מוציאים את גלידת השוקולד הלבן לבסקטה רחבה ומשטחים
  • מפזרים מחצית מהנוצ'יטלה
  • מוציאים כשכבה שניה את גלידת הנוצ'ולה ומשטחים
  • מפזרים את שארית הנוצ'יטלה
  • בעזרת כף רחבה לגלידה מקפלים מעט בין השכבות (לא להפוך למסה אחידה)
  • מקשטים באגוזי לוז קלויים

לקישוט:

  • 150 גרם נוצ'יטלה "אלנקה" ELENKA
  • הנוצ'יטלה הוא שוקולד אגוזים שנשאר במרקם רך גם בהקפאה